Tijdens coup poging in Venezuela was Stef Blok in buurland Curacao.

Op Dinsdag 30 april was er in Venezuela een serieuze coup poging van de elite uit de tijd van diktators en US-Puppets, geleid door de nieuwe US-Puppets Juan Guaidó en Leopoldo Lopez. Een klein aantal lokale leger leiders, aangevuld met soldaten die van niets wisten en slechts orders opvolgden, probeerden een legerbasis en militair vliegveld bij Caracas te bestormen. Het is niet gelukt.

 

Assange is gearresteerd voor Amerikaanse uitlevering. De tijd om te handelen is nu

bron: Caitlin Johnstone, 11 april 2019

WikiLeaks oprichter Julian Assange is gearresteerd en in hechtenis genomen door de Londense Metropolitan politie, precies zoals WikiLeaks dagen geleden waarschuwde dat dit zou gebeuren. Assange's advocaat Jen Robinson meldt dat zijn arrestatie verband houdt met een uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten, hetgeen de Britse regering tot nu toe heeft geweigerd toe te geven.

"Zojuist bevestigd: Assange is niet alleen gearresteerd wegens schending van borgtochtvoorwaarden, maar ook met betrekking tot een Amerikaanse uitleveringsverzoek", getweet door Robinson.

"From Assange: Het Amerikaanse bevel is uitgevaardigd in december 2017 en is voor een samenzwering met Chelsea Manning begin 2010," voegde Robinson toe.

Julian Asange is gearresteerd

bron: off-guardian.org  11 april 20198

Vanmorgen werden officieren van de Metropolitan Police door President Lenin Moreno uitgenodigd in de Ecuadoraanse ambassade. Ze gingen over tot het arresteren van WikiLeaks-oprichter Julian Assange en sleepten hem letterlijk het gebouw uit.

De belangrijkste feiten van de zaak zijn als volgt:

  •     Julian Assange is voor geen enkele misdaad gezocht, behalve dat hij zijn borgtocht oversloeg. Dit heeft een maximale straf van 6 maanden volgens de Britse wetgeving.
  •     De Zweedse autoriteiten hebben al hun onderzoeken naar hem wegens zgn aanranding beëindigd. Lees daarover hier de details.
  •     Assange heeft al vaak gezegd dat hij er vooral voor zorgt dat hij niet wordt uitgeleverd aan de VS. Amerikaanse functionarissen refereerden in het verleden naar het idee hem te vermoorden, en hun geheime diensten zijn bekend om "verbeterde ondervragingstechnieken" (ook wel marteling genoemd) te gebruiken.
  •     De VN hebben meerdere keren geconstateerd dat de detentie van Assange inhumaan en illegaal was volgens het internationale recht.

Netanyahu’s Likud geeft toe dat ze illegaal filmde in stembureaus in Arabische wijken.

Bron: Presstv Donderdag 11 april, 2019 07:57AM

De rechtse Likud-partij van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft toegegeven dat het achter de onwettige inzet stond van ongeveer 1.200 verborgen camera's op stembureaus in Arabische wijken op de verkiezingsdag, een handelswijze die door Arabische politici werd veroordeeld als intimidatie van de kiezer.

De partij stuurde op dinsdag waarnemers met camera's naar een aantal stembureaus met Arabische kiezers, toen mensen in de door Israël bezette gebieden naar de stembus gingen.

Online geposte video's toonden Likoed-medewerkers in confrontatie met andere waarnemers en de politie over de kleine camera's die ze in hun kleding hadden verborgen.

In een van de video's zei een jongeman met een verborgen camera in een stembureau dat hij optrad namens "mijn werkgevers ... Likud." Sommige camera's zouden in de stembureaus zijn geïnstalleerd.

Palestijns schoolgebouw in aanbouw in vluchtelingenkamp Shuafat werd gesloopt door de Israelische bezettingsmacht

Bron: telesurTV, 20-03-2019

Een Palestijns schoolgebouw dat in aanbouw was, in het vluchtelingenkamp Shuafat, in het bezette Oost-Jeruzalem, werd dinsdag 19 maart gesloopt door de bulldozers van de Israëlische strijdkrachten.

Ooggetuigen vertellen dat tientallen Israëlische soldaten de bulldozers naar het vluchtelingenkamp hebben geleid, terwijl anderen het verkeer bij de controlepost nabij de school sloten.

De Israëlische troepen omringden naar verluidt de al-Razi-school vanaf de daken van nabijgelegen gebouwen terwijl de studenten en de faculteit voorafgaand aan de sloop werden geëvacueerd. Volgens meerdere getuigen werden er drones waargenomen die boven het twee verdiepingen hoge schoolgebouw vlogen en rubber beklede stalen kogels op de lokale bevolking in het kamp afgevuurd.

VS dreigt met 'secundaire sancties' tegen diegenen die weigeren de coup van Venezuela te ondersteunen

Bronc/ vertaling van : rt.com - 6 maart, 2019 
US threatens ‘secondary sanctions’ against those who refuse to back its Venezuela coup 

De VS dreigt met 'secundaire sancties' tegen diegenen die weigeren de coup van Venezuela te ondersteunen

PHOTO:
Elliott Abrams naast de Colombiaanse president Ivan Duque
aan de grens met Venezuela

Met de overgrote meerderheid van de wereld die nog steeds Nicolas Maduro de legitieme leider van Venezuela beschouwd, heeft Amerika's agressieve speciale afgezant laten doorschemeren dat Washington derde partijen zou kunnen straffen die de inspanningen van het Amerikaanse regime op het gebied van verandering tarten.

De internationale gemeenschap moet kanten kiezen in het Venezolaanse conflict, stelde de curator van de Amerikaanse interventie in het Latijns-Amerikaanse land, speciale gezant Elliott Abrams, dinsdag voor en merkte op dat Washington zich niet zou beperken tot economische sancties tegen de Maduro-regering, maar tegen iedereen die ervoor koos om hem te ondersteunen.

Terroristen bereiden een chemische aanval voor tegen kinderen in Syrie

Bron / vertaling van:
  Terrorists Preparing to Use Chemical Weapons Against Children in Syria, MoD
  op Sputniknews, 12-09-2018

Volgens het Russische Ministerie van Defensie hebben de White Helmets, samen met terroristen, 22 gezinnen met kinderen uitgekozen, evenals weeskinderen die zijn ontvoerd uit vluchtelingenkampen, om deel te nemen aan hun gespeelde opnames.

"Terroristen van een groep die zichzelf Tanzim Ḥurras ad-Din * noemt [De Bewakers van Godsdienstorganisatie] houden zich bezig met de directe voorbereiding van locaties voor de detonatie van containers geladen met giftige stoffen tijdens het maken van een video over 'chemische aanvallen',"  melde het Russische Centrum voor Syrische Verzoening.

Zoals het centrum berichte, bereiden de terroristen zich voor om daadwerkelijk op chloor gebaseerde gifstoffen te gebruiken tegen de deelnemers aan de film scene, om vervolgens het Syrische leger de schuld te geven van de chemische aanval.

Volgens het Russische Centrum voor Syrische Verzoening hebben de terroristen 22 kinderen uit Aleppo geselecteerd om deel te nemen aan de gefaseerde aanslag.

"22 kinderen met hun ouders uit de provincie Aleppo werden geselecteerd door militanten voor de deelname aan de geënsceneerde chemische aanval .Een andere groep, van wezen ontvoerd uit vluchtelingenkampen, bestemd voor het filmen van dodelijke taferelen, wordt nu vastgehouden in ... de Iqab-gevangenis , gecontroleerd door de Nusra Front terroristen, " aldus het centrum.

Zoals het centrum opmerkte, hebben een aantal nieuwsbronnen uit het Midden-Oosten en een Amerikaanse omroep negen scènes gefilmd van de geënsceneerde chemische aanval.

"Volgens de onweerlegbare informatie van het Russische Centrum voor Syrische Verzoening, werden negen scènes van het vermeende gebruik van 'chemische wapens' door de Syrische troepen tegen de burgers gefilmd op 9 september in de nederzetting Jisr al-Shughur in de provincie Idlib door de bemanningen van een aantal kanalen uit het Midden-Oosten en de regionale afdeling van een televisiekanaal van de VS,"

Vergaande dreigementen van de minister president van Israel tijdens een ceremonie in de illegale atoomwapen fabriek in Dimona

Op de ceremony, waar het Israelische atoomwapen centrum in Dimona omgenoemd  wordt naar de keurige naam "Shimon Peres Negev nucleair onderzoekscentrum", sprak Minister President Netayahu de aanwezigen en het volk toe. Wat hij daar zei klinkt opvallend fascistisch, maar het gaf in Israel zelf nauwelijks enig opzien. Publiekelijk op de website van de regering en op Netayahus persoonlijke twitter account is de tekst van de toespraak zonder enig commentaar afgedrukt. Omdat het waarschijnlijk veel discussie zal doen opwaaien, is hier de vertaling van deze officiele publicatie van de Israelische regering afgedrukt.

Sinds een jaar is er een VS/EUCOM legerbasis naast de atoom wapen fabriek.

Hieronder volgt een fragment uit de opmerkingen van premier Netanyahu, tijdens de herbenoeming van het Shimon Peres Negev nucleair onderzoekscentrum:
 
"Shimon streefde naar vrede, maar hij wist dat ware vrede alleen kan worden bereikt als onze handen defensieve wapens stevig vasthouden. In het Midden-Oosten en in veel delen van de wereld is er een simpele waarheid: er is geen plaats voor de zwakken. De zwakke verkruimelen, worden geslacht en worden uit de geschiedenis gewist, terwijl de sterke, in voor en tegenspoed, overleven. De sterke worden gerespecteerd, en allianties worden gemaakt met de sterke, en uiteindelijk wordt vrede gemaakt met de sterke.
Dit proces, van normalisatie door vooraanstaande landen in de Arabische wereld met de sterke staat Israël, gebeurt voor onze ogen op een schaal die we ons enkele jaren geleden niet konden voorstellen. Dit proces draagt ​​de hoop erin dat uiteindelijk de cyclus van vrede zal worden voltooid. Maar het is onmogelijk om te ontkennen dat er nog veel vijanden zijn in deze regio en daarbuiten.
 
Maar onze vijanden weten heel goed wat Israël in staat is om te doen. Ze zijn bekend met ons beleid. Degene die ons probeert te kwetsen, doen ze pijn.
 
Ik spui geen slogans. Ik beschrijf een hardnekkig, duidelijk en vastberaden beleid. Dit is ons beleid. Het wordt ondersteund door de juiste inzet, apparatuur, paraatheid en - in het uur van behoefte - passende bevelen.

Pages